2017 Yıllık Gelir vergisi beyannamesinde değişiklik yapıldı

2017 Yıllık Gelir vergisi beyannamesinde değişiklik yapıldı

- 2017 DÖNEMİ YILLIK GELİR VERGİSİ BEYANNAMESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HK;

2017 yılı vergilendirme dönemine ait Ticari, Zirai veya Mesleki kazançlara varsa diğer kazançlarına (GMSİ, MSİ, Ücret ile Diğer Kazanç ve İrat) ilişkin Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi ile ilgili olarak Beyanname Düzenleme Programında (BDP) değişiklik yapılmıştır. Bu beyannameyi vermesi gereken tüm mükelleflerin güncel Beyanname Düzenleme Programını (BDP) bilgisayarlarına indirip yeniden kurmaları gerekmektedir.

GEREKLİ PROGRAMLAR

DUYURU - MUH, MUHSGK, MUHGVK281, MUH30 Beyannamelerinde Değişiklik;

15/7/2016 tarihli ve 6728 sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla yapılan değişikliklere istinaden, 193 sayılı Kanunun mülga 33 üncü maddesinin yeniden düzenlenmesiyle getirilen "Yurt Dışına Hizmet Veren İşletmelerin İstihdam Ettikleri Hizmet Erbabının Ücretlerine İlişkin İndirim" uygulaması nedeniyle, muhtasar beyannamelerde "Ekler" bölümüne yeni tablo eklenmiştir.

Söz konusu uygulamaya ilişkin ayrıntılı bilgiler 293 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliğinde açıklanmaktadır. Mükelleflerin Beyanname Düzenleme Programını güncellemeleri gerekmektedir.

GEREKLİ PROGRAMLAR

2017 GELİR VERGİSİ BEYANNAME DÜZENLEME REHBERİ

01.03.2018

GELİR İDARESİ

https://ebeyanname.gib.gov.tr/index.html